Brány v čase jako pravda ?

04.06.2016 09:36

Abych se přiznal, dlouho jsem se rozhodoval, jestli napsat tenhle článek. Proto bych chtěl předem uvést, aby, pokud samozřejmně budete chtít, jste mi psali pokud k tomu máte jakýkoliv dotaz.

Takže k věci, určitě většina z nás zná populární britský seriál Pravěk útočí či Primeval. Hlavní pointou tohoto míšení pravěku, současnosti a budoucnosti byly tzv. anomálie. Tyto brány v čase poskytovaly přesun čehokoliv do jakékoliv doby éry Země. Přes dva měsíce jsem přemýšlel, jestli by mohly mít reálnou podstatu. A myslím, že mohly. Vše jsou pouze teoretické úvahy.

Z pohledu fyzikálního by se daly vysvětlit dobře. Černé díry se objevují po celém vesmíru a dokáží přenášet hmotu v čase a prostoru. Je všeobecně známo, že pokud by se objevila na naší planetě, pohltila by ji. Pokub by ale pronikla magnetickým polem, byla by obalena elektromagnetickým "obalem". Proto by byla naše planeta ušetřena. V tu chvíli by ale na využití své energie potřebovala pomyslné dvojče. A to by hledala právě v jiných érách naší Země.

V tom případě by byly obě polarity černé díry a tím pádem i její energie byly vyváženy a anomálie tedy stabilní. Jelikož se atomy nemění, není důvod, proč by se nemohly přemisťovat i živé věci mezi časem. Na druhou stranu ale okud bychom chtěli anomálie hledat, je možné, že marně. V tu chvíli bych se chtěl vrátit k civilizaci Tiahuanaca. Monolit Sluneční brána vypadá jako velké dveře. Dva otvory po jejích stranách možná představovaly místo pro silné magnety, které by anomálii "vyvolaly". Pokud tedy opravdu bylo město vybudováno před 15 000 lety, pak by se anomálie objevovaly každé jedno století. A nejlepší je jedna věc. Když jsem vytvářel skicu na toto téma, v každém tisíciletí se nacházelo 9 zápisů-přesně jako v desetinné soustavě, kterou vynalezli Sumerové. Co když tedy původně nepředstavovala desetinná soustava čísla, ale kaledář výskytu anomálií ?


Je to opravdu odvážná myšlenka, ale možná je na ní něco pravdy. Samotný název Sluneční brána je též podivný. Jak byste jinak pojmenovali zářící objekt na zemi ? Kromě toho je velice zajímavé, že tam kde je hlášeno nejvíce kryptidů, tedy míst jako Guyanská vysočina, Západní Kanada, Austrálie, Indie nebo hranice Peru a Brazílie, je velká koncetrace magnetitu, který by teoreticky anomálie přitahoval...

Takže jak to doopravdy je ? Opravdu je možné, aby pravěká zvířata přežila do dnešních dnů i na místech kde nikdy nežila ? Kdo ví, třeba je to vše úplně jinak...