Šílenství

10.04.2017 10:05

2 roky po události 2508/2015

Praha 18, Beladova

10:25, dopoledne 29. května 2017

Stanice HZT, Praha SV

Náš tým minule zastihla vcelku peprná zkouška. Život ale jde dál a nová šance na příležitost se naskytla po příjezdu do Prahy. Zde pojali výzkum anomálií ve zcela jiném měřítku, detektory na některých lampách, mostech nebo domech, monitorování oblastí s přemírou elektřiny a kovů a další novinky. Oni to měli o to těžší, že jejich revír zastával převážně okrajové části hlavního města.

Stanice HZT se nacházela v podzemí, paradoxně se služební vchod nacházel v malé budce, která se jmenovala Dinosaur Eggs. Pouhému oku jevila jako větrání k metru. Pod ní se však nacházel rozsáhlý komplex různých místností a také centrály. Byla k tomu připojena také prostorná garáž, kde bylo několik těžkotonážních a zároveň rychlých vozidel. Ikdyž byli naši hrdinové povýšeni na hlavní zneškodňovací tým, tak pořád měli nad sebou nadřízené. Zde to byl Patrik Koh, Čech s dlouholetými obchodními známostmi v Německu, Francii a Švýcarsku. Když se rozleja první vlna stanic a středisek, které hledaly anomálie, tak se hodně zasloužil o to, aby náš celosvětový projekt vyšel. Naoplátku jsme mu zajistili strategické místo.

"Porada začíná za 5 minut, ať se nový tým dostaví do hlavního sálu," hlásil Koh do amplionů ve stanici. Jeho hlas zněl chraplavě a zároveň vážně. Takže se opravdu v půl jedenácté konala velká porada. "Takže," začal Koh, "zaprvé bych chtěl přivítat náš nový hlavní zneškodňovací tým, který za námi dorazil z Ústí nad Labem. Zadruhé vás všechny chci seznámit s tím, že anomálie se tady moc neobjevují a takže moc práce tu asi nebude a zatřetí...," v tu chvíli začal vyzvánět alarm z anomálního radaru. Záhy se ale vypnul a na obrazovkách se objevila jakási osoba, hned vedle anomálie a před seděl na židli zavázaný člověk, který se evidentně chtěl dostat pryč.

"Zdravím vás anomální týme, máte se dobře ?," začala ta osoba ve stínu. "Kdo jsi," zařval na monitory Alex. "To není podstatné, vy si myslíte, že ovládnout ten svět anomálií, ale tak to není," řekl a zle se zasmál. "Já mám nad ním plnou kontrolu a za chvíli to pocítí i tenhle člověčí červ. Z té anomálie vyjde Machairodus, a pak se můžete dívat, co se stane dál," řekl. "Okamžitě lokalizujte tu anomálii," křičel do chodby Koh. Postava mezitím řekla: "Definujte šílenství a dostanete mě." Pak se už jenom odvrátila a odešla.

Machairodus opravdu vyšel a skočil na toho člověka. Neváhal a prokousl mu hrdlo, krev se rozprskla po vousech, srsti a oblečení. Překousal lana na židli a odvlekl tělo do anomálie. "Vydejte se tam a najděte něco," řekl Koh. Když dojel náš tým na místo, tak našli jen kaluž červené krve a kameru. "Proč tohle někdo dělá," zeptala se Nikky. "Důvody můžou být různý, třeba stará křivda nebo ho to duševně naplňuje," řekl Petr. "Stejně to je hnusný," řekla Nikky. Nebylo tam skoro nic, vlastně žádné vodítko. Pak si ale uvědomili, že se stalo něco mnohem horšího. To video, které viděli se nahrálo na internet a za tu chvíli ho viděly tisíce lidí. Co když se rozšíří do celého světa ? Z těhle úvah je vyrušilo až to, že na stropě toho torza budovy, kde se nacházeli, byla další obrazovka a na ní se objevila ta samá postava.

"Jsem potěšen, že mě chcete najít, ale vám se to nejspíš nepoštěstí. Nicméně to zkuste. Z téhle anomálie zase vyjde Kaprosuchus a myslím, že na téhle mladé slečně si náležitě pochutná. Tak zase zatím," domluvila postava. Tým musel sledovat, jak krutě pozřel nenasytný krokodýl mladou slečnu. Bohužel se do anomálie nevrátil. Prahl po dalším mase. "Kde to je," zeptal se nervózně Julio. "Myslím, že to je ta hospoda v obytný části, občas jsem tam jezdil s tátou," řekl Alex. Museli se rychle přesunout, jinak zemře spousta dalších lidí.

Když se tam objevili, tak našli cestu, kterou si ten obří prehistorický krokodýl zanechal, pak se jim ale pomalu ztratil. Cesta vedla přes zahrady rodinných domů, kde ten dravec zpřeházel vše co mohl. Pak se ale jako duch vytratil. "Tenhle krokodýl je docela nevyzpytatelnej, kromě toho umí skvěle lovit i na souši," řekl Petr. Pak se ale ozvalo ze střechy altánu na jedné ze zahrad mohutné zavrčení, a když se podívali nahoru, tak uviděli kaprosucha, jak svírá v tlamě část zahradního grilu. Kolem jeho tlamy létaly jiskry a byly vidět jeho obrovské tesáky, které nesly zaschlou krev.

"Tohle chce těžší kalibr," řekl Julio a střelil do sloupu držící střechu. Ten praskl a střecha se i s krokodýlem zřítila. Jemu to ale nestačilo a začal tým pronásledovat až k autu. Vytrvával dlouho a nechtěl se vzdát. Skončil až po nárazu do jedoucího kamionu. Zpřerážel mu všechny kosti. "Vždycky jsem se chtěl na tohle zvíře podívat, je tak monstrózní," skláněl se nad mrtvolou Petr. Na původním místě byla umístěna další kamera, která pořídila další video. A také další vzkaz. V něm stálo, že na ně počká a příští obět uvidí umírat naživo.

"Říkal ať definujeme šílenství, pak ho najdeme," řekla jen tak do větru Lena. "Není šílenství náhodou to, když děláš tu samou věc pořád dokola a dokola," řekl Julio. "No jasně, tam, kde byl machairodus je stejně vzdálený od naší základny jako tohle místo a tvoří to přímku, takže když zjistíme kam vede další přímka, tak víme, kde následně zaútočí," podotkl správně Petr. Další přímka ukazovala někam za PVA Expo Letňany.

Dovedlo je to na soukromý pozemek, kde byly vysoké sloupy s ampliony. Když přelezli plot, tak se z nich rozezněl hlas té osoby: "Jsem rád, že jste přišli, teď vás uvidí celý svět, respektive vaši smrt." Zamrazilo je, když se přimo před nimi objevila nová anomálie. "Ukaž se," zakřičeli. "Mile rád," řekla postava v kapuci, která vystoupila zpoza jednoho ze sloupů. "Konečně se moje duše naplnila," řekl ten muž. Z anomálie mezitím vyšel gorgonopsid Rubidgea. Byl to vskutku monstrózní tvor, který dokázal zabít v několika vteřinách i velké pareiasauridy.

"Jsem připraven vás i sebe obětovat," dopověděl ten muž. Rubidgea byla již pěkně podrážděna a nechtěla už dál čekat. Udělala velký skok, přeskočila tým a zakousla onu osobu přímo do hrdla. Pak už toho chlápka odtáhla přímo do 260 milionů let vzdálené minulosti. Celá mise skončila. Žádné další oběti, ale kolik lidí je muselo vidět na internetu. Bude tedy prozrazeno jejich utajení, nebo co bude dál.

Když se vrátili zpět na základnu, tak měli u Koha ještě jedno sezení. "A zatřetí jsem chtěl probrat to, co vás postihlo při převozu sem," řekl Koh. "Pokud víme, tak ten znak, co jste objevili na mrtvole toho řidiče nemá žádný známý gang či klub v širokém okolí." "Myslím, že přesně věděli do čeho jdou, ale otázkou je proč," řekl Julio. "Možná to souvisí s tím, že ta loď, kterou jste, potopili na Labi. Našli jsme tam totiž mrtvoly medvědů krátkočelých a nundasuchů. Když oni převáželi kelenkeny, tak je pravděpodobné, že to byla pomsta za nezdařený náklad," řekl Koh. "Vy si myslíte, že po nás mohou jít i dál," zeptal se Petr. "Ano, je to možné a podle všeho ten dnešní blb použil techniku, kterou pravděpodobně získal od nich. Je ale mnohem starší, pochází už z prvního období. Takže si na tenhle týden nic neplánujte, protože můžeme z tohoto důvodu čekat na příjezd nejvyššího nadřízeného. Považujte toto jednání za ukončené," domluvil.